Oglasi

петак, 11. јун 2010.

Svetsko Prvenstvo 2010


Jake snage reda i mira obezbeđuju utakmicu Svetsko Prvenstvo između Južne Afrike i Meksika u Johanesburgu, gde će zvanično biti otvoreno 19. svetsko prvenstvo u fudbalu.



Ulice u krugu od dva kilometra oko stadiona "Grad fudbala" zatvorene su za saobraćaj, osim za vozila koja imaju dozvolu za parkiranje isred objekta čiji je kapacitet 94.700 mesta.

Ispred stadiona je ogroman broj policajaca, vojnika, redara i službenog obezbeđenja.

Nije, ipak, sve dobro organizovano. Novinari su bili prinuđeni da, iz nepoznatih razloga, oko 20 minuta čekaju da uđu u pres centar, pošto su kapije naprasno bile zatvorene bez objašnjenja. Po njihovom otvaranju mnogi od predstavnika medija nisu ni pretresani.

Atmosfera je počela da se zagreva i oko stadiona, pa i na ulicama daleko od "Grada fudbala". Domaćini Mundijala su sve goste probudili već u sedam ujutru kada su se začuli zvuci tradicionalnih lokalnih pesama i vuvuzela, afričkog instrumenta popularnog na tribinama.

Stadion je odavno rasprodat, a najjeftinije ulaznice, koje su za oko 14 evra mogli da kupuju samo državljani Južne Afrike, danas kod preprodavaca koštaju i po više od 200 evra.

Sve najnovije vesti mozete naći na Svetsko Prvenstvo Raspored i Rezultati

Нема коментара: