Oglasi

понедељак, 14. јун 2010.

Svetsko Prvenstvo Nemačka


Reprezentacija Nemačke demonstrirala je kako treba da izgleda fudbal na Svetsko Prvenstvo ubedljivom pobedom protiv Australije od 4:0.



Nemci su deklasirali rivala igrom po krilima, a osim šanse u četvrtom minutu Australija ni jednom više nije zapretila Nojeru.

Sa druge strane ređale su se prilike, a četiri su uspeli da iskoriste Podolski i Klose koji su pogađali u prvom, te Miler i Kakau koji su bili strelci u drugom poluvremenu. Nemačka sledeći meč igra protiv Srbije u petak od 13.30h.

Ekipa Joakima Leva je jedna od najmlađih na šampionatu, a mnogi su ih verovatno previše potcenili pre starta takmičenja. Očigledno niko nije bio svestan talenta i umeća Ozila, Milera, Podolskog, Nojera i ostalih mladih igrača koji su se sjajno uklopili sa već afirmisanim saigračima Kloseom i Švajnštajgerom te deklasirali Australiju.

Ovo je samo pojačalo nemoć Austrije protiv napada Nemaca koji su prvi promašili nekoliko odličnih šansi, a onda je u 68. minutu Tomas Miler okrenuo Čiperfilda u kaznenom prostoru i poslao loptu uz stativu Švarcerovog gola za 3:0.

Posle gola Joakim Lev je iz igre izveo Klosea, a dao priliku debitantu na SP rođenom Brazilcu Kakauu koji je odmah postigao gol posle sjajne asistencije Ozila sa leve strane.

Tek posle ovog pogotka Nemci su stali na loptu i trošili vreme protiv razbijenog rivala.

Sledeću utakmicu Nemačka igra protiv Srbije koja mora da pobedi ukoliko želi u drugu rundu, dok će Australija šansu za "vađenje" imati protiv Gane.

Nemačka - Australija 4:0 (2:0)
Podolski 8, Klose 27, Miler 68, Kakau 70

Nemačka: Nojer – Mertesaker, Fridrih, Badštuber, Lam – Kedira, Švajnštajger, Ozil (Gomez 74'), Podolski (Marin 81') - Miler, Klose (Kakau 68')

Australija: Švarcer – Nil, Mur, Čiperfild, Vilkšir – Grela (Holman 45'), Valeri, Čulina, Garsija (Rukavicja 64'), Emerton (Jedinak 74') – Kejhil


Sve najnovije vesti mozete naći na Svetsko Prvenstvo Raspored i Rezultati

Нема коментара: