Oglasi

четвртак, 14. април 2011.

Internetom u Grčku

Najlakše je izbor izvršiti pretragom internet-strana turističkih agencija. Ukoliko se odlučite za ovakav način odabira aranžmana imajte na umu da je kod većine turističkih agencija ovakav vid oglašavanja samo informativnog karaktera i da tačne podatke o aranžmanu možete dobiti u agenciji.

Ipak, odštampajte fotografije i tekst ili ga zabeležite na neki nosač informacija, da biste kasnije, u agenciji mogli da uporedite podatke sa Interneta. Ukoliko postoji znatno neslaganje između podataka sa internet-stranice i kataloga agencije, zapitajte se da li je to pravo mesto za realizaciju aranžmana, piše "Leto Grčka".

Ako više volite da direktno odete u agenciju ili da telefonski saznate za ponudu, tražite da vam iskopiraju opis smeštaja, prevoza i drugih usluga koje se nude u sklopu aranžmana.

Ipak, pre nego se odlučite za konkretan smeštaj, pogledate mišljenja turista koji su već boravili u njemu na internet-strani: Tripadvisor

Preporuka je da na internet strani Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja proverite da li se konkretna agencija nalazi na spisku agencija kojima su oduzete licence za rad. Izveštaj se odnosi na period zaključno sa 2010. god. Za ostali period možete nazvati turističku inspekciju na broj: 011/ 3139-686 od 00 do 24.

Kada ste već odabrali aranžman, zamolite zaposlene u ekspozituri turističke agencije da vam, putem i-mejla ili u pisanom obliku dostave odgovor na pitanja koja imate, a za koje odgovori nisu navedeni u katalogu agencije (koliko često se menjaju peškiri i posteljina, koliko posuđa ima u apartmanima, kontakt tel. predstavnika agencije u mestu boravka i sl.). na ovaj način trebalo bi da budete sigurni da ćete dobiti ono što plaćate i znaćete tačno šta ste platili.

Ukoliko dođe do nekih nepravilnosti u toku korišćenja aranžmana ovakva prepiska vam može poslužiti kao jedan od dokaza da agencija nije u celosti ispunila turistički aranžman.

Sve najnovije vesti na sajtu Grčka

Нема коментара: