Oglasi

среда, 11. март 2015.

Parove treba zabraniti

Na jednom mestu okupljen je socijalni talog. Takve programe zakon treba da zabrani, poručuje dr Vesna Tomić, socijalni psiholog.


 

Treća sezona rijalitija „Parovi“ samo što je počela, a već je izazvala brojne kritike, pre svega zbog bluda i nemorala ukućana.

Svađe, psovke, ogovaranja i smicalice obeležili su već prvi dan proveden u luksuznoj vili.

- To je slika našeg društva. Takvi programi daju veoma loš primer, posebno omladini. Mladi to upijaju kao poželjne modele ponašanja. Novim zakonom je to dozvoljeno. I nema velike razlike između vrtenja vesti ili rijalitija. Na jednom mestu okupljen je socijalni talog. Takvi programi mogu da proizvedu agresiju. Zakon ih treba zabraniti - kaže za Kurir dr Vesna Tomić, socijalni psiholog.

Međutim, što se zakonskih regulativa tiče, tu je za sada sve pod kontrolom.
- Služba prati program svih emitera. Gledamo s posebnom pažnjom „Parove“ i reagovaćemo na sve što naša služba uoči kao nepravilnosti. Mi smo razgovarali s produkcijom rijalitija pre početka emitovanja i upozorili ih da se takav tip emisija mora emitovati odloženo. Posebno smo im skrenuli pažnju da neprimerene stvari ne smeju ići u etar. Deo ovog programa se prikazuje i iza ponoći, a tada važe malo drugačija pravila - kaže za Kurir Goran Karadžić, predsednik Saveta RTEM (bivše RRA).


 Sve najnovije vesti na sajtu Parovi Hepi

Нема коментара: