Oglasi

четвртак, 18. новембар 2010.

Paraćinci u Ja imam talenat


Milica Đokić, Nenad Mahnutoić





- Uspeli smo da prođemo prvi krug i od 4.000 kandidata iz Srbije i Crne Gore, koliko je bilo prijavljeno, odlukom žirija uđemo u drugi krug, među 500 izabranih. Dvanaestog septembra učestvovali smo i u javnom snimanju emisije „Ja imam talenat“, održanom u beogradskom Pozorištu na Terazijama, i našli smo se među 40 najboljih - priča za Kurir Nenad Mahmutović, uz pomoć prevodioca Ivane Tasić.

Nenad kaže da Milica i on imaju 75 odsto oštećen sluh, ali da ritam mogu da osete preko „posebnih vibracija, jer čuju basove, a ostale korake broje“.

- Bog vam uskrati jedno čulo, ali vam da izuzetan osećaj da ga nadoknadite. Tako Milica i ja uspevamo da igramo bolje od onih koji čuju, jer verovatno imamo više osećaja za ritam, slobodu pokreta, i to bez ikakvog ustezanja i ustručavanja, s obzirom na to da kroz igru možemo da, bez izgovorenih reči, saopštimo sva naša osećanja - objašnjava Nenad svoju i Miličinu ljubav prema plesu i dodaje da se nada da će ispuniti svoj san i ući u finale ovog takmičenja.

Milica Đokić je odnedavno zaposlena u jednoj paraćinskoj fabrici kolača, a Nenad u mlekari, pošto su poslodavci morali da ispoštuju zakon i zaposle osobe s hendikepom.

- Svojim zaradama oni ne mogu da pokriju sve troškove, mada bi želeli, a grad i Srbiju su uvek predstavljali na najbolji način. Ove godine su u Turskoj osvojili posebnu nagradu i znaju da mogu još više - kaže Ivana Tasić, koja pored posla prevodioca obavlja i sve administrativne poslove u Udruženju gluvih i nagluvih u Paraćinu.

- Nadam se da ima ljudi dobre volje koji bi mogli da pomognu da Nenad i Milica ostvare svoj san i budu među najboljima na takmičenju, jer imaju talenta - dodaje ona.

Sve najnovije vesti na sajtu Ja imam talenat

Нема коментара: