Oglasi

четвртак, 24. март 2011.

Guangzhou novi kineski automobil

Guangzhou Automobile Group (GAC) pokušava maksimalno iskoristi platformu modela Alfa Romeo 166, i na bazu sedana postavi vlastiti SUV model. Dizajn modela GAC X-Power, razvijen je na osnovama koncepta iz 2009. godine, od kojeg se razlikuje samo po detaljima...



Kinseski proizvođač Guangzhou Automobile Group (GAC), široj javnosti je poznat po licenciranoj proizvodnji modela marki Toyota, Honda i Fiat. Prošle godine, predstavio je svoj prvi vlastiti model, sedan Trumpchi. To je model koji koristi platformu modela Alfa Romeo 166, za koji je GAC otkupio prava od italijanske kompanije.


GAC X-Power - Kinez na nogama Alfa Romea 166

Ove godine, GAC će proširiti ponudu svojim vlastitim modelom C-Power, koji stoji na istim osnovama, kao i model Trumpchi. Slična će biti i pogonska jedinica, a to je dvolitarski Twin Spark od Alfa Romeo-a, koji razvija 150 KS pri 6.300 o/min. Maksimalni obrtni moment motora iznosi 183 Nm pri 4.500 o/min. Kao što smo istakli, dizajn modela GAC X-Power oslanja se na izgled koncepta iz 2009. godine. Najveću promenu predstavljaju izmenjeni branici i optika zadnjih svetlosnih grupa. GAC će model X-Power, u serijskom izdanju, predstaviti na aprilskom sajmu automobila u Šangaju.

Svi delovi na sajtu Auto Delovi

Нема коментара: